Следвайте ни

Дарители вдигнаха навес до църквата в Йерусалимово 

viber icon

По идея на кмета на с. Йерусалимово Георги Иванов, в двора на църквата „Св. Димитър“ бе изграден нов дървен навес. Той е с размери 20/4 м, със стабилна конструкция и керемиден покив, съобщиха от община Любимец..

На християнския празник Голяма Богородица /15 август/ и на храмовия празник на църквата /Димитровден/, местните жители и гости на селото не разполагат с подходящо място за срещи. На двата големи празника кулинари правят курбан за здраве и благоденствие за хората от селото, канят се гости, събират се роднини и приятели.

Превърналите се в традиция празници събират доста посетители, което от своя страна налага обособяването на подходящо място. Това е и основната причина Георги Иванов да направи цялостната организация по реализирането на идеята за изграждане на навес в двора на църквата. След разрешение от Църковното настоятелство, той започна дарителска кампания набирането на финанси. Неговото семейство, заедно със семейството на Иван Славов, даряват лични средства и с помощта на хората от селото събират сума, която се оказва недостатъчна за изграждането на заслона. Кметът на община Любимец Анастас Анастасов също се включва в благородната инициатива като отпуска средства, с които да бъде завършен обектът.

Навесът вече е факт, но предстоят довършителни процедури по лакиране на дървената част, разчистване и облагородяване на терена.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?