Следвайте ни

Дарители дадоха 11 500 лв. за болницата в Димитровград

viber icon

Общо 11 500 лв. са постъпили до момента по дарителската сметка, обявена от община Димитровград, за купуване на апаратура и медикаменти за МБАЛ "Света Екатерина", съобщиха от кметството. От тях ;

7 500 лв. са от съветническата група на ПП ГЕРБ в местния парламент, Петър Атанасов Петров е помогнал с 2000 лв. По 1000 лв. дарили фирмите Ти Ви Груп ООД и СторИнвест АД.

Сърдечни благодарности на дарителите за подкрепата в това трудно време, изразиха от местната администрация.

Сметката, на която може да се правят дарения е:

Юробанк България АД
BG03BPBI79263165363501
BPBIBGSF
Община Димитровград
Основание за плащане: ДАРЕНИЕ ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУС

Продължава доставката на дезинфекционни препарати за многофамилните жилищни сгради. 360 са заявките и до момента са доставени 308 дезинфектанти. "Благодарим на домоуправителите за мобилизацията и добрата съвместна работа", сподели кметът Иво Димов

Под карантина в общината са 210 човека към днешна дата. 5 са съставените актове вчера от органите на реда за нарушаване разпоредбите в условията на извънредно положение.

Дезинфекцират се ежедневно улици, тротоари, спирки, пасарелките и други публични места. Терените се обработват от Районна служба по пожарна безопасност и защита на населението, фирма "НЕОТИТАН" и общински служители.

Със Заповед на здравния министър е отменено нареждането гражданите да носят защитни маски, когато се намират в закрити или на открити обществени места.
Министерството на здравеопазването препоръчва на всички лица да използват защитни маски в закрити и открити обществени места, включително и в обществения транспорт.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?