Следвайте ни

Дарина Влайкова е любимият учител в хасковската Езикова

viber icon

Учителят по география, икономика и предприемачество в хасковската Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" Дарина Влайкова получи отличието "Любим учител". То се връчва по повод Международния ден на учителя,който бе вчера. 

Днес отличието на Дарина Влайкова връчиха председателите на Ученическия съвет Джеймс Владимиров и Борислава Разцветникова.

За да се избере "Любим учител", всеки клас излъчва свой любим преподавател и на базата на гласовете се определя при кого отива наградата. Дарина Влайкова е получила 120 гласа, а основните й претенденти са били учителят по философия Иван Матеев с 95 гласа и преподавателят по химия Дарина Гечкова, която е получила 90 гласа.

"Тази награда за мен е голямо признание, защото децата винаги са един измерител както на доброто отношение, така и на добрата работа. Благодарна съм им за всичко, което са направили, за това, че така оценяват моята работа", сподели Дарина Влайкова. 

Тя е дългогодишен учител в Езиковата гимназия. "Учителската професия ме е научила, че винаги трябва да вярваме в това, което правим, да сме всеотдайни към децата, да ги подкрепяме винаги, когато можем в техните начинания, и да вярваме силно в тях", казва тя. 

А на бъдещите учители тя пожела: "Те трябва да знаят, че това е една високоотговорна професия, която създава добри граждани, че създава отговорни хора и че винаги трябва да бъдат пример за всички, които ги последват, независимо дали в гласната стая, или в живота като действия."

Дарина Влайкова ръководи и клуба по предприемачество в гимназията. Клубът е постигнал забележителен успех, като стана Национален победител в състезанието по социално предприемачество. След националното състезание учениците Кристиан Димов и Веселин Арабов взеха участие в Световното състезание по социално предприемачество, което се проведе през юни  онлайн.

"Тази награда дава една много силна мотивация на учителите, защото всеки един преподавател би искал да бъде любим на учениците си. За госпожа Влайкова това е отражение на нейния труд, любовта й към учениците и тяхната оценка", коментира директорът на гимназията Деян Янев. 

 

Коментари (1)

...

...

06.10.2020 | 19:20

Стара чанта. Учителка , ама учи ли на нещо учениците , или само хаху-хиху в час по география... Учителките, почти без изключение са изкукуригали простакеси, а учителите по физическо са педофили ( личен опит)!!!

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?