112

Дариха магичен под за детски дневен център в Хасково

С интерактивен магичен под вече разполага Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства – Хасково, съобщиха от кметството.

Това е уникален образователен инструмент. Изображението  създава виртуален интерактивен под, на който децата от предучилищна и училищна възраст могат да изживяват невероятни приключения - от физически игри и забавления до познавателно образование във всички области на знанието.

Вълшебният килим, като интерактивен инструмент за прожектиране, дава широк спектър от възможности за използването му в различни пространства и области. Сливат се  забавление, образование и рехабилитация във всички дидактически, терапевтични и социални области.

Интерактивният под е инструмент за ефективна рехабилитация. Представените игри коригират и стимулират изкривеното възприятие, подобряват двигателните функции, въвеждат ориентации по диаграма на тялото и  в пространството. Дава се възможност за регулиране на емоциите и изразяването им. Използването на тази  система насърчава детето да действа независимо и да побеждава различни нива на трудност.

Магичният под е поредно дарение от Национален фонд  „Св. Никола“ – София. След няколкократни такива за Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, проведени по различни поводи – Коледа, Великден, Първи юни и други Стойността на дарението е в размер на 10 920 лв.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?