Следвайте ни

Дани Колешев стана държавен шампион, готви се за Световното

viber icon

Шампион по муай тай стана днес 12-годишният Даниел Колешев от Хасково. Той спечели финала в епична битка със състезател от Варна на състоялото се в Нова Загора държавно първенство по муай тай и кикбокс, организирано от Българската Конфедереция по кикбокс и муай тай.

За пръв път в България се разрешава участието на 11-12 годишни състезатели в категория от 48-52 кг. Противника на Дани беше доста по едър от него, много добре подготвен, но Колешев беше категоричен. 

Победата е квалификация за Световно първенство по муай тай във Тайланд през 2020. Това е страхотна възможност за Дани, за която той мечтае от доста дълго време. 
   
Хасковлийчето започна заниманията си със този спорт още 5-годишен в Лондон. Благодарение на добрите спорни клубове , както в Англия така и в Холандия, Дани ​упорито върви напред. Той има над 60 боя зад гърба си. 
    
Нека припомним , че ​момчето вече има една световна титла, спечелена през 2014 година в О2 Арена в Лондон и също така е шампион на IKSA през 2017. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?