25

Дами събраха пари за детска площадка в двора на църква в Димитровград 

Над 7 000 лева, с които да бъдат изградени детски люлки и съоръжения в двора на храма "Св. Вмчк Димитрий Солунски"  , събраха дамите от Инър Уийл клуб Димитровград на благотворителен бал. 

Дамите от клуба са избрали тази кауза, защото смятат, че в така заобикалящото ни дигитално ежедневие все по-рядко хората се обръщат към простота и чистотата на живота. Освен това през  2024 г. на Димитровден ще се навършат 140 години от освещаването на храм „Св. Димитър“ , а през януари ще се чества 100 годишнината на Интеренешънъл Инър Уийл.

Проектът се осъществява с благословията на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, както и с подкрепата на Енорийския свещеник отец Георги Тодев, който присъства на бала. Каузата се подкрепя и от неговото семейство, в лицето на сина му Дилян Тодев, който бе гост на вечерта и бе подготвил специална изненада – изпълнение на народни песни заедно с негова група, като той самият свиреше на гайда.
Гости на вечерта бяха повече от 120 дами от  клубовете Хасково, Харманли и Стара Загора - Берое. Събитието бе уважено от всички жени, членове на Общинския съвет в Димитровград и директори на училища. 

В програмата на вечерта се изявиха талантливи деца от Димитровград с музикални изпълнения. На благотворителния базар бяха представени уникалните рисунки на децата от ОУ „Пенчо Славейков“ , календари изготвени с техните рисунки, коледни сувенири, специално изработени за тази вечер от децата от Дневния център за деца с увреждания и техния директор Ивелина Златева и коледни сувенири, предоставени от приятелката Маргарита Димитрова. Имаше томбола с много подаръци и награди. Дамите от клуба дариха и лични средства за каузата.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?