Следвайте ни

Дълго чаканият дъжд наводни магазини и мазета в Хасково

viber icon

Дълго чаканият, но проливен дъжд, който се изсипа тази сутрин в Хасково, нанесе щети на различни места в града. 

Наводниха се търговски обекти и мазета по бул. “България”. Бул. ‘’Дунав’’ бе като Венеция, съобщиха читатели. Проблеми имаше е по бул. ‘’Стамболов’’, в района на Лидл, както на други места.

11 сигнала за наводнени участъци от улици в ниската част на града постъпиха в община Хасково само за час. На приложението „Гражданите“ има подаден един сигнал за наводнен участък от бул. „България“ в  района на Съдебната палата, обобщиха от кметството.

На дежурния телефон е подаден сигнал за счупени от силния вятър и паднали на платното клони от дървета на бул.“България“, в района на Полицията. На място са изпратени екипи на „Екопрогрес“, които към този момент вече са освободили мястото от падналите клони.

Мазетата на бившата сграда на ОСО са се наводнили от пороя, сигналът е препратен към Противопожарната служба за отводняване. Пороят е наводнил и складовете в бившата „Търговия на едро“ на бул. „Съединение“, съобщават работещи там.

Останалите сигнали са за залети от вода участъци в районите на ул. „Ангел Кънчев“ 14, ул. „Граф Игнатиев“, бул.“България“ 112, бул. „Васил Левски“ в района на ПИМ, бул. „Стефан Стамболов“ пред хипермаркет Лидл и паркинга на магазина, ул. „Пионер“, ул. „Дунав“ 34 в района на бензиностанциите. Всички сигнали са подадени по компетентност към „Екопрогрес“ или Противопожарната служба.

Според прогнозите за времето валежите от дъжд днес ще продължат, а поривите на вятъра в района на Хасково ще надхвърлят 80 км/ч.За днес за Хасково е обявен жълт код за обилни валежи и силен вятър. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?