Следвайте ни

Да си спомним за адвокат Братанов, почетен гражданин на Хасково

viber icon

На 20 февруари 1940 г. в симеоновградското село Свирково е роден адвокат Господин Братанов, припомниха от инициативата „С достойнство и вяра“.

Завършва средното си образование в харманлийската гимназия „Неофит Рилски“.  От 1962 до 1967 г. е студент в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. През 1968 г. започва работа като стажант-адвокат в град Хасково, а година по-късно вече е редовен адвокат.

Бил е председател на Районен съд-Хасково от 1976 до 1978 г. Дълги години е в ръководството на Адвокатската колегия, а от 1990 до 1994 г. бе и председател на Адвокатския съвет. За своя професионализъм е награден със златна значка от Съюза на юристите в България. 

Безспорни са заслугите му към Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково. Той е първият председател на Фондация „Хасковски университет – 91“ и има изключително висок принос за развитието на висшето образование на местно ниво, за това е и награден с почетен плакет по повод 25 години от създаването на Хасковския университет.

Занимавал се е и с активна обществена и политическа дейност. Бил е първият председател на РИК за изборите за Велико народно събрание. В периода от 1991 до 1999 г. е бил общински съветник от листата на СДС и председател на Постоянната комисия по законността. С правните си знания и политически опит винаги е намирал верните решения.

Адвокат Господин Братанов е обявен за почетен гражданин на Хасково на 22 юли 2016 г. За съжаление почина през 2018 г. 

 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?