Следвайте ни

Да почитаме Левски на 18 февруари, иска родолюбец

viber icon

Хасково да почита гибелта на Левски на точната дата след промяната в календара 18 февруари, а не ден по- късно, настоява в отворено писмо до кмета Станислав Дечев Антон Атанасов. Младият човек, който в момента е студент и е зам.- председател на сдружение „Родопско утро“, преди време инициира конференция "Съдбовните дати на България - истини и заблуди", която бе подкрепена от Станислав Дечев, тогава в качеството му на областен управител. 

„Вие сте начело на Общината и всичко е във Вашите ръце. Надявам се да има достатъчно техническо време, за да бъдат реализирани тези идеи, зад които стои немалка част от хасковлии. Това ясно пролича от мненията на всички присъстващи на конференцията, която организирахме“, пише в отворено писмо младият родолюбец. 

 Трудно е, ще срещнем много съпротива, но ако смятаме, че сме свободни, трябва да се борим за истината. В случая тя е ясна - грешката, била несъзнателна или умишлена, трябва да се поправи. Другото е просто навик, който трябва да променим. Защото България, Левски и децата ни ще държат нас за отговорни“ , пише още той. 

В някои общини в страната, сред които и родното място на Апостола Карлово,  честванията са на 18-ти.

На историческия форум през лятото, учени споделиха, че има голям хаос в празничната ни система, като пример, че честваме 6 септември и 22 септември по стар стил, а 3 март – по нов стил. Според тях е най-правилно да се върнем към стария стил и гибелта на Левски да се отбелязва на 6 февруари, а тази на Ботев – на 20 май.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Как ви се отразява извънредното положение?