25

Цветове и светлина в галерия „Форум“ по повод „Южна пролет“

Снощи в хасковската художествена галерия „Форум“ своя съвместна изложба представиха Михаил Лалов и дъщеря му Гергана Лалова. С тази арт-проява бе поставен символичен старт на юбилейните литературни дни „Южна пролет“ Хасково 2022г.

Експозицията се осъществява, благодарение на партньорството между община Хасково, Галерия "Форум" и Институт за културно наследство България – Италия.

Заместник – кметът Мария Вълчева поздрави авторите и организаторите на изложбата и им благодари за топлото отношение към слънчевия ни град и ценителите на изкуството тук.

В Михаил и Гергана Лалови представят 22 живописни платна, които представят симбиозата между светлина, цветове и много вдъхновяващи послания.

Директорът на Хасковската художествена галерия Татяна Форева припомни, че художниците са познати на местната публика и покани всички ценители да се насладят на платната и да направят откупки. Мариела Павлова- управител на Института за културно наследство България – Италия е категорична в оценката си, че младата Гергана Лалова е талантлива поне колкото  баща си, а той е доказан художник с 40-годишна творческа дейност.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?