Следвайте ни

COVID-19 взе 3 жертви в Хасковска област, 3 гимназиални класа под карантина

viber icon

Коронавирусът взе 3 жертви в региона, новите с положителни проби са 48, съобщиха от Областния оперативен щаб.

Починали са жена на 79 г. и мъж на 66 г. от Хасово и 80-годишна от Харманли.

С положителни проби на COVID-19 през последното денонощие в Хасково са 16 души, 12 в Димитровград, 10 в Свиленград, по 3-ма в Тополовград и Ивайловград, по 2-ма в Харманли и Сименовград.

С коронавирус са 2 медицински сестри от МБАЛ-Свиленград, тяхна колежка от доболничната помощ в  Харманли и лекар от МБАЛ-Хасково;

С положителен тест е и учител от ПМГ "Иван Вазов" в Димитровград. След проведено епидемично проучване под карантина са поставени ученици от две паралелки 11-класници и един 12 клас.

1824 са случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в областта от началото на пандемията към момента. Общо хоспитализираните лица с положителни PCR тестове, въведени в Единната информационна система, са 150. На домашно лечение са 1086 човека, починали са 95, а напълно излекувани са 493-ма. Петима от установените, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

          

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?