Следвайте ни

COVID-19 в старчески дом, четирима починаха в Хасковска област

viber icon

Коронавирусът отне живота на четирима в региона. От 91 проби в старческия дом на „Кенана“ 23 са положителни. 18 пенсионери от приюта са заразени и петима от персонала, съобщиха от Областния оперативен щаб. В Дома е извършена крайна дезинфекция и е направено разпределение за отделяне на положителните потребители от отрицателните. В Дома е извършена крайна дезинфекция и е направено разпределение за отделяне на  положителните от отрицателните.

112 са новите с COVID-19 в региона. Китайскят вирус отне живота на мъж и 3 жени от Хасково, а също на димитровградчанка. Те са съответно на 88, 86, 63 и 76 години.

В Хасково новите положителни проби са 60, в Димитровград са 14. Дузина в Тополовград, 9 в Свиленград. Шест са в Харманли, 4 в Симеоновград, 3 в Ивайловград, 2 в Минерални бани, по 1 в Симеанавград и Стамболово. 

Сред заразените са 3-ма от Дома за възрастни хора с психически разстройства, село Радовец в в община Тополовград. Изолирани са и на дома е предписана крайна дезинфекция от лицензирана фирма.  

С коронавирус е и лекар от доболничната помощ в Тополовград.

3446 са случаите на коронавирусна инфекция в региона от началото на пандемията до тази сутрин.  Общо хоспитализираните с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 189. В МБАЛ-Хасково са настанени 63-ма. В МБАЛ „Света Екатеринаа“ в Димитровгра са 21. В МБАЛ-Харманли - 27. В МБАЛ-Свиленград са настанени 26-ма. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково - 21. В МБАЛ „Хигия“ са настанени 6-ма. В лечебни заведения извън областта се лекуват  25. На домашно лечение са 1539 човека, починали са 184 и напълно излекувани са 1534.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?