Следвайте ни

COVID-19 уби уважаван хирург в Хасково 

viber icon

Д-р Живко Атанасов, известен и изключително уважаван хирург, загуби битката с коварния коронавирус. Тъжната новина съобщиха приятели на лекаря, тя бе потвърдена и от болницата. Началникът на отделението е диагностициран  с вируса само преди 2 дни,  той е имал сърдечно заболяване. 

Д-р Атанасов не е единственият лекар с Ковид- 19 в хирургичното отделение на хасковската болница, според наши източници. 

Лекарите в МБАЛ- Хасково, както и всички останали, са подложени на изключителен стрес вече месеци наред. Тежко е. Загубата на всеки един медик точно в този момент е много тежка, коментираха лекари. Те апелираха да се пазим, да бъдем особено предпазливи към възрастните и хората с хронични заболявания, тъй като вирусът е особено коварен именно с тях.

Редакцията изразява искрените си съболезнования към близките на д-р Живко Атанасов.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Атанас Радев

Атанас Радев

20.11.2020 | 16:05

Почивай в мир приятелю. Снощи, когато последно говорих с теб в теб гореше жаждата за живот, но коварната болест те надви. Благодаря ти за това, че предните две седмици, когато аз се борих с болестта ти ме подкрепяше по телефона със съвети и вяра! Вечна ти памет!

Отговори
4 0
Василев

Василев

20.11.2020 | 10:52

Хора пазете се за да опазим и нашите лекари.

Отговори
13 1
Василев

Василев

20.11.2020 | 10:40

Не мога да повярвам,че е истина. Беше и ще си остане голям приятел.ЧОВЕК.Съболезнование на близките. Сбогом .Мир на праха му.

Отговори
13 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?