25
Следвайте ни

ЦИК ще определи РИК- Хасково 

ГЕРБ-СДС, ИНТ  и ДПС искат председателското място в комисията 

viber icon

Централната избирателна комисия ще определи състав и председател  на РИК-Хасково, след като парламентарно представените партии днес не се разбраха на консултациите при областния управител инж. Минко Ангелов. За председател на комисиата за изборите на 14 ноември, когато ще избираме НС и президент, бяха предложени кандидатури от „Има такъв народ“, коалиция ГЕРБ-СДС и ДПС . 

В 13- членната РИК- Хасково „Има такъв народ“ и ГЕРБ-СДС имат по 3-ма  членове,  коалиция „БСП за България”, „Демократична България“  и ДПС - по 2-ма, а „Изправи се БГ! Ние идваме!“ - 1 член. 

Представителите на една партия или коалиция не могат да имат мнозинство в РИК. Председателят, заместник-председателите и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция, напомни областният управител инж. Минко Ангелов, позовавайки се на разпоредбата на чл. 61, ал. 3 от ИК.

ИТН предложи за председател на РИК Десислава Филипова-Рангелова,  ГЕРБ-СДС - Веселина Иванова. ДПС този път поиска председател, като предложи Лейла Елмаз. Тя е предложението на партията и за секретар.

 
„БСП за България” предложи за секретар Ина Георгиева. Коалиция „Демократична България“ – за заместник-председател Петя Бостанджиева- Китин. 

"Изправи се БГ! Ние идваме!" поискаха зам.- председателско място, като предложи Боряна Делчева. 

ЦИК трябва да се произнесе до седмица. 

 

 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?