Следвайте ни

ЦИК обяви: ГЕРБ в Хасковска област с 3-ма депутати, още 5 партии с по 1

viber icon

Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви официално мандатите за ​45-ото Народно събрание. в Хасковска област ГЕРБ-СДС получава 3 от осемте мандата. По един депутат ще имат БСП, "Има такъв народ", ДПС, "Демократична България - Обединение" и "Изправи се! Мутри вън!".

Депутати от ГЕРБ ще бъдат Георги Станков, Делян Добрев и Сашо Савов. Станков събра 13 ​828 преференции и измести водача Добрев. От пета на на трета позиция пък отиде Сашо Савов с 3873 преференциални гласа.

БСП изпраща в парламента Велизар Енчев. Филип Станев е водач в Хасково с на "Има такъв народ“. Той обаче влиза и от друг район и тепърва ще стане ясно дали той ще представлява в парламента партията от Хасково,  или това ще е вторият Силви Петров. От ДПС в Народното събрание влиза Сезгин Мехмед. Депутатско място спечели и Катя Панева от "Демократична България - Обединение“, а от "Изправи се! Мутри вън!“ народен представител ще е Минко Ангелов.

Ето избраните за депутати от 29 МИР-Хасково: 

ГЕРБ-СДС

Д-р Георги Станков 
Роден е в Харманли. Магистър по ветеринарна медицина. Народен представител в 44 НС. Член на Комисията по отбрана, Комисията по земеделието и храните и на Комисията по политиките за българите в чужбина.​

Делян Добрев
Икономист, министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов. Депутат в 41, 42, 43 и 44 НС. Председател на Комисия по енергетика в НС 2014 – 2019.

Сашо Савов
Бакалавър от УНСС , специалност – Икономика. Учи магистърска степен във Висше училище по застраховане и финанси – София, специалност Приложна бизнес психология. От 17 години е състезател по джудо в Хасково.

 

БСП

Велизар Енчев 
Роден на 7 януари 1953 г. в Гълъбово, Старозагорска област. Той е дипломат, университетски преподавател, журналист и бивш офицер от външното разузнаване.е журналист и университетски преподавател.​

 

Има такъв народ 

Филип Станев 
Роден през 1974 г. в София. Завършил е Софийския университет "Св. Климент Охридски“ с две специалности – журналистика и педагогика.

 

ДПС 

Сезгин Мехмед  
Роден на 02 април 1987 г. в София. Завършил е магистърска степен по „Политически мениджмънт и публични политики”, бакалавърска степен по специалност „Маркетинг” и професионална квалификация „Икономист”. На 22 ноември 2020г. е избран за председател на Младежко ДПС.

 

Демократична България 

Катя Панева 
Магистър по Европейска икономика и управление на администрацията. От 20 години работи в сферата на фармацията, собственик е на аптека. Има дългогодишен опит в местната власт и разработването на политики, свързани с местните общности. Създател е на фонд "Инвитро" в Димитровград и е негов председател. Майка е на три деца.

 

Изправи се! Мутри вън!

Минко Ангелов 
Магистър-инженер по „Автоматизация на производството“- ВИХВП- Пловдив, Съветник в политическия кабинет на министъра на РРБ, Зам. Кмет на Община Хасково, Областен управител в служебният кабинет на проф. Герджиков. Собственик на фирма Компютър Консулт-ЕООД. Женен с две деца.​​

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?