Следвайте ни

Чуват думата на ХТПП в новата ОП “Иновации”

Бизнесът и икономическото министерство готвят стратегия за малки и средни предприятия

viber icon

Тръгвам по регионите, за да говорим на място за проблемите на местната икономика, заяви на традиционния събор на левицата на Бузлуджа, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Той бе избран за депутат от Хасковско и обяви, че една от първите посоки на регионалната му политика ще е именно област Хасково. С бизнеса, с производителите трябва да се работи отдолу-нагоре, не може държавата да пише правила от жълтите павета и да ги спуска за изпълнение без предварително обсъждане, заяви Стойнев.


Той припомни, че откакто е министър, е в непрекъснат диалог с представители на работодателските организации и бизнеса. Заедно с тях бе променена рамката на оперативната програма Иновации и конкурентоспособност, от която ще идват парите за бизнеса в следващия програмен период 2014-2020 г. При промените са отчетени и коментарите на Хасковската търговско-промишлена палата. В момента, заедно с бизнеса, Стойнев подготвя и стратегията за малки и средни предприятия. Изцяло преразглеждане на регулаторните режими и премахването и облекчаването на 34 от тях, е другият приоритет на министъра.


Допълнителен финансов ресурс за малките и средни предприятия и подкрепа от страна на държавата, обеща още той. Ролята на държавата трябва да бъде като координатор, за да има контрол и ред. Трябва да върнем доверието в институциите, спокойствие на бизнеса, доверие на хората. БСП е партията, която се е справяла именно в трудни икономически ситуации. Сега е момента ние да успеем. Ние имаме миналото и корените, имаме и бъдещето, обяви на Бузлуджа Стойнев на среща, със симпатизанти от Хасковско.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?