Следвайте ни

Чиновникът действа бавно, за да няма смисъл от работата му  

viber icon

Ако имате съмнения, че сте купили некачествен продукт, да знаете, че това си е единствено ваш проблем. Защото на държавните служители не им дреме за вашите съмнения. Те имат дълги процедури за спазване, за да се самосезират, които са повече от обезсърчителни за гражданите. В това се убеди хасковското семейство, което купи мандарини на промоция на хипермаркет в центъра, които се оказаха без вкус, вероятно и боядисани. Отговорното семейство още в първия работен ден, тъй като чиновниците не работят през уикенда, сезира, по- точно се опита да го направи, агенция по храните в Хасково и КЗП.

Оказа се невъзможно лекарите от агенция да изследват продукта, който им занесох. Първо ме посъветваха да не купувам подобни стоки от хипермаркети, после да пиша електронна жалба, по която от София да им разпоредят проверка, да отидат на място и да вземат продукта, разказа патилата си г-жа Райкова. В крайна сметка сигналът бил приет с обяснението, че до 2 дни госпожата ще получи отговор. Той със сигурност ще гласи, че такива мандарини не са открити, защото днес промоцията вече я няма, показа наша проверка. 

Потърсихме за коментар директора агенцията в Хасково д-р Георги Илиев,  но той не вдигна нито мобилния, нито стационарния си телефон, вероятно защото е на проверка. Междувременно очакваме отговора. 

Не бива да безпокоите със сигнали за хранителни продукти Комисията за защита на потребителите.  

Ние нямаме отношение към качеството на храните, а към цената. Реагираме ако има сигнал, че е маркирана по редовна цена стока, обявена на промоция, обясни служителка на комисията в Хасково. Това ние го разбрахме, но не и г-жа Райкова. Служителите там дори не ми дадоха възможност за обясня случая. Поискаха да подам сигнала електронно, след което от София да им наредят да се самосезират. Вероятно в повечето случаи докато се задействат вече няма да има какво да проверят, но ще отчетат дейност.  Май това е идеята, смята г-жа Райчева. 

От комисията в Хасково не можахме да разберем колко жалби са получили м.г. и как са реагирали, защото тази информация се предоставя от пиара в столицата. Те не са оторизирани за това, нито да отговорят на простичкия въпрос, който не касае националната сигурност,  колко души работят в хасковската комисия.     

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?