Честит празник, симеоновградчани!

Бизнесменът Станимир Каролев учреди стипендия за изявени студенти от града 

Никулден е празник на Симеоновград. Празничният ден започна с литургия в местната църква „Св. Николай Чудотворец“, където бе раздаден и рибен курбан за здраве. 

Кметът на общината Милена Рангелова по традиция поздрави съгражданите си. „От сърце Ви поздравявам и ви пожелавам да бъдете преди всичко здрави, щастливи и благословени! Бъдете позитивни, вярващи, креативни и вдъхновени! Нека си докажем, че можем да бъдем единни, истински и човечни, искрено да вярваме в едно по-светло бъдеще за нашия скъп град и да го превърнем в едно прекрасно място за живеене! Защото това е нашият роден край, нашият дом, нашите спомени, нашият живот. Длъжни сме да вървим стъпка по стъпка напред и с постоянство и любов да градим и претворяваме“ се казва в приветствието. 

Гост на тържественото заседание на ОбС бе областният управител д-р Стефка Здравкова, която поздрави жителите на общината. В залата присъства и почетният гражданин на Симеоновград Станимир Каролев. Той обяви, че учредява стипендия, която всяка година ще бъде предоставяна на изявени абитуриенти или студенти от града. Първата стипендия от 1000 лв. получи Ивайло Ганчев. Той е завършил миналата година и вече е студент във филиала на Пловдивски университет в Смолян със специалност „Информационни технологии“.

В 17.30 часа ще бъдат запалени светлините на коледната елха в Симеоновград. Утре празникът продължава с изложба на гълъби и зайци, която също е традиционна за града. 


Честит празник, симеоновградчани!

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?