Следвайте ни

Честит празник на българската просвета и култура!

viber icon

В общоградски празник ще се превърне днешният Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура в Хасково и Димитровград.

В Хасково в 10 часа от пл. “Свобода“ тръгва шествието, в което всички са поканени да се присъединят. Да празнуваме заедно най-българския ден в прослава на Първоучителите, призовават от общината. 

В 11 ч. на площадка „Спартак“ започва официална церемония по връчване на отличията Учител на годината, Ученик на годината, Културен деятел на годината и на наградите на МОН и РУО Хасково .

В Димитровград тържеството започва в  10.30 ч. на централния площад пред общината.  Шествие на представителни групи ученици от училищата в Община Димитровград, водени от мажоретките от ОТЦИ "Галаксико" и Забавно-духов оркестър с диригент Митя Йорданов, ще премине по пешеходната алеята на бул.„България” и ще се отправи към сцената на пл. България. Там ще се проведе официалната церемония по връчване на Специалните награди „Учител на годината” и „Деец на културата”.

Традиционната изложба "Ние се гордеем с тях" на ученици с отличия, награди  и постижения от димитровградските училища ще бъде разположена на площад "България" пред общината на 24 май.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Василев

Василев

24.05.2021 | 09:01

Нека си спомним за нашите учители,които ни учеха на четмо и писмо.,които ни държаха трперещите ръчички при опити да изпишем първите чертички По- голяма част вече не са сред нас. Дълбок поклон!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?