Следвайте ни

Черна статистика! 109 починаха за 7 дни в Хасковско 

viber icon

Данните са смъртността на НСИ в Хасковска област за първата седмица на ноември са още по-притеснителни от тези за последните 14 дни на октомври, когато бе отбелязан рязък скок. Той  продължава, като от 2 до 8 ноември смъртните случаи са небивалите до сега 109.  Само за последните две денонощия починалите от коронавируса са 14, те тепърва ще бъдат отчетени.

Изпратихме октомври със 173 умирания за последните две седмици. Ръстът в смъртността е в цялата страна, а според статистиците обяснението е в здравната криза, предизвикана от бурното разпространение на коронавируса.  Не са малко хронично болните, които не търсят и не получават навременна грижа заради страха от заразата, а това е притеснително. 

Данните са предварителни, трябва да се има предвид, че има закъснение в регистрирането/обработването на някои съобщения и броят на смъртните случаи през седмиците на 2020 г. ще се увеличава при всяко следващо генериране на тази справка, уточняват от НСИ. 

Показваме тази статистика не за да всяваме страх, а за да обърнем внимание, че вирусът е опасен и че мерките трябва да се спазват, както и да не се бавим да търсим лекарска помощ при нужда. От всеки един от нас зависи как ще се справим със заразата. Носете маските на закрито, включително в таксито и градския транспорт, избягвайте струпването на хора, мийте ръцете си, не пренебрегвайте дезинфектантите, оставени във всеки магазин, офис, ателие и др., които посещавате в ежедневието си. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?