Най-отровната в света! Черна мамба ухапа лекар от Хасково

Черна мамба ухапа ветеринарния лекар д-р Георги Еленски от Хасково.

В момента той е настанен в болница и като по чудо е прескочил смъртта. При отваряне на аквариума, вероятно за почистване, най-отровната змия в света го захапала. Тя е част от личната му колекция от екзотични животни. Инцидентът е станал преди седмица, предава xnews.bg.

Черната мамба е изключително бърза и смъртоносна змия. Съдържа много опасна невротоксична и кардиотоксична отрова, която може да убие човек за по-малко от 30 минути. Тя мигновено поразява централната нервна система и стига до сърцето.

Докторът все още се намира в интензивното отделение. Очаква се да бъде изписан до дни. Пълното възстановяване на човек, претърпял изключително редкия инцидент да бъде ухапан от черна мамба, отнема месеци, коментираха специалисти.

Д-р Еленски се занимава със змии от 20 години. Собственик е на най-опасните змии в света. Черната мамба, заедно с други влечуги, се показват на изложби за атракция на посетителите в доста градове.

Самият той признава, че човек трябва да бъде много опитен и внимателен с тях и няма право на грешки. “Може да се овладее мамба, но не от всеки човек. Трябва да си много хладнокръвен и прецизен в действията си”, казва той в интервю. Споделя, че е имал ситуации и преди, в които е бил на косъм от ухапване.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Питончо

Питончо

18.10.2020 | 10:14

Добре че не му е влезнала в гъза на тоя лигльо

Отговори
2 0
Цанко

Цанко

12.06.2020 | 11:08

Най - отровната змия в света е австралийският континентален тайпан! Журналя , образовайте се малко , преди да тракате! Черната мамба е най - агресивната и бърза змия в света!

Отговори
1 1
Най-отровните змии в света

Най-отровните змии в света

11.06.2020 | 20:04

Са австралийските тайпани,а не мамбите,неграмотни журналя,такива

Отговори
2 0
007 агент

007 агент

11.06.2020 | 19:10

питам кому к..ра търси ная мамба в домашни условия???? ами сега да остане половин човек като вторичен резултат от това ухапване та да му дойде акъла......простотия.... никакви влечуги не следва да се гледат в "домашни " условия...имаше един случай на полазил покрива някакъв голям такъв дзвер в един магазин на голяма верига в пловдив.... явно е че тези хора които гледат такива животни са безотговорни към живота на близките си и на случайни хора......ако избягат

Отговори
8 3
Цанко

Цанко

12.06.2020 | 11:14

Отворен , както виждаш , това не е "домашни условия" а терариум за изложба! И доктора е херпетолог ветеринар , което означава , че се занимава с влечуги и арахнии (паякообразни насекоми)! Освен това , херпетолога се занимава и с добиване на антидот за ухапвания от змии и ако те ухапе пепелянка или усойница , ще си благодарен именно на доктори като него! "Умник"!

Отговори
1 1
тотю

тотю

11.06.2020 | 17:19

УСТАНОВЕТЕ И НАПИШЕТЕ ДАЛИ ИМА ПРАВО НА ТАКАВА СБИРКА ОТ ЗМИИ,Т.Е. ИМА ЛИ НАРУШЕНИЕ ОТ СТРАНА НА ДОКТОРА.АКО ИМА,КОЙ ЩЕ ГО САНКЦИОНИРА?МИНАЛАТА ГОДИНА ДИВА КОТКА СЕ РАЗКАРВАШЕ ИЗ КАРШИЯКА,СЕГА МАМБА... УТРЕ СЛОН...

Отговори
12 4
Някой там

Някой там

11.06.2020 | 18:23

Напълно законно и легално е да се отглеждат вдлякави влечуги когато човек има нужната документация :)

Отговори
1 2
Точно уточнение от сивия плъх

Точно уточнение от сивия плъх

11.06.2020 | 16:54

Черни мамби, много се намират в Хаскю...!

Отговори
8 1
Едно уточнение,

Едно уточнение,

11.06.2020 | 16:42

поредният издевател над Природата!

Отговори
11 3

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”