25

Частично бедствено положение в Свиленград и Тополовград заради пожарите

Частично бедствено положение  бе обявено в общините Свиленград и Тополовград със заповед на областния управител на Хасково Гинка Райчева. 

Както съобщихме, четири пожара лумнаха през деня в Сакар. Огънят  приближи свиленградското села Маточина и Варник, което наложи жителите им- общо 10-на души, да бъдат евакуирани. 

Пламна и между тополовградските села Присадец и Филипово.  Горят сухи храсти и треви, 10 екипа пожарникари, горски и доброволци се борят с пламъците, които преди 2 години унищожиха огромни площи. 

Горят 10 000 дка сухи треви и храсти. На място работят 16 противопожарни автомобила и техника на Държавно горско стопанство. Силен вятър е създава опасност. Според информация на оперативния център огънят е навлязъл и в  Турция. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Гого

Гого

03.09.2023 | 14:50

Прави впечатление,че броят на палежте в Свиленградско през последните 15-20 години е чувствително по-голям в сравнение с палежите в други региони на страната.Там вероятно има дебели селски кратуни,които не могат да смелят указанията на МВР,че не трябва да палят стърнищата.За тях е ложен мисловен процес,комбиниран с мързел.

Отговори
1 0

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?