25

Частично бедствено положение в Свиленград и Тополовград заради мигрантски натиск

Частично бедствено положение заради мигрантски натиск обяви за общините Свиленград и Тополовград областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов. То се въвежда от 12 часа днес до 12 часа на 29 септември. Това се прави за пръв път откакто страната ни стана обект на натиск от страна на мигранти.

Частичното бедствено положение е заради създадената към момента и усложняваща се обстановка, вследствие на засиления мигрантски натиск по българо-турската граница в пограничните райони и с цел избягване загуби на човешки животи, недопускане на значителни вреди  на имуществото на населението и икономиката на страната, както препятстване настъпването на значителни последици за околната среда. 

От заповедта на губернатора стана ясно, че трябва да се  възстановят необходимите локални горски пътища, за да се осигури бързо придвижване на дежурните сили на МВР и МО до оградата по границата. Необходима е също кметовете да посочат посочат конкретните пътища за ремонт.  В заповедта се нарежда още да се преустанови влизането и движението на МПС по горските пътища с изключение на тези на МВР и МО.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?