25

Час друсане по 32 км дупки по пътя към Маточина

32 км Свиленград до Маточина се пропътуват за 1 час. Пътят е в много лошо състояние , а от жители на селото, той се ползва от служители на „Гранична полиция“ при охрана на границата.  При получен сигнал, когато бързо трябва да се измине това разстояние, състоянието на пътя не позволява бърза реакция. Пътят се нуждае от спешен ремонт. Това заяви кметът на Свиленград арх. Анастас Карчев на среща с депутати от региона и областният управител Катя Панева.

Тя каза, че е подала доклад за нуждаещите от рехабилитация и реконструкция пътища на територията на областта до  министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.  Както съобщихме преди дни, пътят е включен  в програмата за спешни ремонти. 

На срещата  в Свиленград дойдоха депутатите Лозко Лозов от „Продължаваме промяната“, Сезгин Мехмед и Мюмюн Мюмюн от ДПС, Георги Станков от ГЕРБ и Владимир Маринов от „БСП за България“. Останалите трима депутати отсъстваха поради карантина или други възпрепятстващи причини.

Друг проблем, за който кметът съобщи, е че в община Свиленград има най- много сменени водопроводи - над 70 %, въпреки това качеството на питейната вода е лошо, има голямо количество манган. Има десетки сигнали от гражданите до ВиК и Общинска администрация. Общественото недоволство прерасна и в протест преди време, припомни още Карчев. Той допълни, че въпреки лошото качеството на водата, тя е една от най-скъпите в страната. „Това е въпрос, за който съвместно с ВиК оператора и държавата трябва да намерим решение. Към момента имам предложени няколко варианта. Единият от тях е изграждане на пречиствателна станция“, коментира  кметът на община Свиленград.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?