Следвайте ни

Чакат резултати за коронавирус за дете в Инфекциозното в Хасково

viber icon

15-годишно дете от Хасково, завърнало се от международен лагер, е в изолатора на Инфекциозно отделение на болницата в града. Детето е вдигнало температура, след завръщането си от Холандия, в базата имало и деца от Италия, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Вече е изпратена проба в Националната референтна лаборатория, резултатите се очакват утре.

Семейство, завърнало се от Милано в Хасково е под 14-дневна домашна карантина. Мярката е превантивна, те нямат симптоми, съобщиха от РЗИ.

Междувременно утре заради коронавируса ще има заседание на  Съвет за медицинско осигуряване при бедствие , аварии и катастрофи“ към РЗИ-Хасково . На него ще присъстват  областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, кметовете на общини от хасковска област, исп. директори/управители на лечебни заведения за болнична помощ – Хасково, Център за спешна медицинска помощ – Хасково, Диагностично-консултативен център – Хасково.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде ще посрещнете Великден?