Следвайте ни

Чакат решение на ВАС за данък МПС

viber icon

Данъкът върху превозните средства е законен, поне до произнасянето на последната съдебна инстанция. Чака се решение на ВАС, това на хасковския административен съд е обжалвано в срок, съобщиха от Общината. 

Както вчера съобщихме, с местния налог, гласуван от ОбС през януари м.г. се заформи казус, след като Административният съд отмени разпоредбите в наредбата за местните данъци и такси с мотивите, че не е посочена формулата за пресмятане, а и промените не са подложени на обществено обсъждане. 

До произнасянето на ВАС приетият м.г. данък важи. В петък съветниците ще разглеждат отново данъка, като се очаква новият да  важи от 1 януари 2021 г. Това ще обезсмисли решение на ВАС, коментираха юристи, наблюдавали подобни дела. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?