Следвайте ни

Център предлага грижи за 90 младежи с увреждания в Харманли 

viber icon

90 души с увреждания ще получават целодневни, полудневни и почасови услуги в специален център в Харманли. Той ще им предоставя дневна грижа, терапия и рехабилитация, обучение за придобиване на умения, подкрепа за придобиване на трудови умения и други. Това е възможно  по проект на общината за продължаваща подкрепа за деинституционализация на децата и младежите с увреждания и техните семейства. Той е на стойност 1 171 006 и надгражда предишен по ОП „Региони в растеж”, по който бе  създаден център „Надежда”. Именно в него ще се ползват социалните услуги. Предстои подписването на договора по ОП „Развитие на човешки ресурси” ,  съобщиха от общината. 

 Центърът е с капацитет от 30 места за дневна грижа и 60 за консултативна. Той ще бъде  обзаведен и оборудван, ще бъде закупен бе и специализиран автомобил. 

Предстои подбор на кадри, които да работят в центъра. Това ще са социални работници, педагози, психолози, трудотерапевт, рехабилитатор, логопед, медицинска сестра, детегледачи, шофьор и хигиенист.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?