25

Бюлетините за Хасково минаха през Ст. Загора,  пристигнаха с час закъснение 

С повече от час закъснение пристигнаха бюлетините за вота в неделя в Хасково. Причината е объркване на шофьора на камиона, който пропуснал отбивката за Хасково на магистрала „Тракия“. Така изборните книжа минаха през Стара Загора преди да пристигнат пред областна администрация. Камионът, съпровождан  от полиция,  бе на пл. „Свобода“ в 12.20 ч. вместо в 11 ч. След проверка на пломбата започна разтоварването. 

230 500 са бюлетините, с тях пристигнаха и записващи устройства, които са новост за изборите. Те са 475, колкото са секциите, коментира  областният управител Мартин Узунов.  След вота записващите устройства ще се  предават на РИК, а след това в ЦИК, обясни още той. 

Днес изборните книжа и камерите ще бъдат доставени на Хасково, Димитровград и Харманли, а утре – и  в останалите общини. 

Късно в петък се очакват машините за гласуване. В 345 секции ще се гласува с тях и с бюлетини по преценка на избирателя. Секциите, в които правото ще се упражнява само  с хартия, защото избирателите са под 300, са 130.  

227 101 души от областта имат право да гласуват за предстоящия предсрочен парламентарен вот на 2 април. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?