Следвайте ни

Будни граждани помагат на бездомен

Двама будни граждани от Хасково се заеха да помогнат на бездомник, който поне от седмица спи на спирка на градския транспорт в Хасково. Мъжът е с брада и с липсващи предни зъби и от повече от седмица спи в студа завит със син юрган на спирката на автобусите до Малкия бизнесцентър - срещу Зеленчуков пазар на бул. "България". Мъжът е на видима възраст около 50 години. "Той ни каза, че е бездомник и това е неговия живот, но никой не заслужава такава участ", обясни Николай Галончев. Той и приятелката му Татяна Димитрова няколко пъти носили и храна и топли напитки на човекът. Той идва всяка вечер на спирката около 22 часа слага си възглавницата и се опитва да спи в студа

Димитрова дори написала пост във фейсбук: "ТОВА Е ЧОВЕК! ВЪЗРАСТЕН ЧОВЕК! ТОЙ ВСЯКА ВЕЧЕР „СПИ” НА ТАЗИ СПИРКА! ПРИ МИНУСОВИ ТЕМПЕРАТУРИ! ПРИ НЕЧОВЕШКИ УСЛОВИЯ! НАБЛЮДАВАЛА СЪМ ГО СУТРИН КАТО СЕ ,НАСПИ”, КАК ПРИЛЕЖНО СГЪВА „ЗАВИВКАТА” СИ И ИМПРОВИЗИРАНАТА ВЪЗГЛАВНИЧКА, ПРИБИРА ГИ В ТОРБИ И ТРЪГВА....МОЛЯ, АКО НЯКОЙ ИМА ПРЕДСТАВА КАК И КЪДЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ НАСТАНЕН (ПРИЮТЕН) ЧОВЕЧЕЦА, НЕКА КАЖЕ!"

Така звучи призивът и за помощ, като припомняме, че писането с главни букви във Фейсбук е символ на викане.

От редакцията на вестник "Марица" алармирахме веднага, за случая общината и Директорът на Регионална дирекция социално подпомагане Хасково Стефан Манахилов. Манахилов обеща да изпрати екип от социални работници да намерят човека, да проверят статуса му и да го настанят евентуално в жилището за бездомни, намиращо се в обществената баня, до родилното отделение на МБАЛ Хасково.

Ще продължим да следим, какво се случва с бездомникът от спирката на пазара.

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

С какво се топлите тази зима?