Следвайте ни

БСП започва мониторинг на водата в Хасковска област

viber icon

БСП стартира мониторинг на ВиК сектора на територията на цялата област, съобщи членът на Националния съвет на БСП Ленко Петканов. Ще бъдат обследвани качеството на предлаганите услуги, така и управлението на сектора.

Според опозицията ситуацията със сектора не само в Хасково, но и в страната показвали некомпетентно управление и действия, които подкопават доверието в институциите в България. ​"Съществува опасност от спиране на средства по европейски програми. ЕК е стартирала 2 наказателни процедури за ВиК сектора", алармира Петканов.
Депутатът Смиляна Нитова уточни, че тя и колегите й са правили многобройни запитвания по темата в парламента към ресорните министри, но отговорите не били задоволителни.

Представители на общински организации на БСП също се оплакаха от ситуацията по места. Михаил Лисков от Харманли например разкри, че градът от 6 години има пречиствателна станция за питейна вода, която обаче не се използвала. Камен Тодоров от Хасково подчерта, че гражданите на областния център плащат годишно 5 милиона кубика вода, която изтича при аварии.
Подробни данни от обследването ще бъдат изнесени от БСП между 15 и 20 януари догодина.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?