Следвайте ни

БСП не може да подреди листата в Хасково

viber icon

БСП  работи срещу себе си в Хасково, като прави всичко възможно да спечели само един, единствен мандат на предстоящите парламентарни избори. Освен че листата отново се води от парашутист, който няма общо нито с региона, нито с БСП, Националният съвет на партията не иска и да чуе за мнението на местната структура.  Така бе спуснат водачът Владимир Маринов, който е областен лидер на АБВ в Пловдив и тотално непознато лице.

На областния съвет, на който е бил представен непознатият водач,  червените не се разбрали за подредбата на листата.  Хасковлии били  пренебрегвани, въпреки че достойни и уважавани хора сред тях не липсват. Представителите на хасковската партийна структура напуснали, а харманлийци оттеглили кандидатурите си. Второто място е неясно, третото било за Георги Илиев от Свиленград, който преди години едва не стана кмет на граничния град.

Само преди дни Корнелия Нинова се опита да опровергае твърденията, че партията е разединена и че на много места в страната листите са празни, тъй като местните структури не са доволни от налаганото от Националния съвет. 

Всичко това се случва въпреки предстоящите след малко повече от месец избори и факта, че на вота от 4 април БСП претърпя огромна загуба в  хасковския регион. Вместо предишните 3-ма депутати, тя успя да вкара само един. Това бе Велизар Енчев. Оказва се, че партията упорито не работи  за това да има повече мандати от региона, недоволстват активисти. Докато се работи на фронта на  голяма лява коалиция, се губи доверието по места, а в Хасково няма да се преборим са повече от мандат, недоволстват още те. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?