25

БСП иска оставката на Таня Захариева като председател на ОбС- Хасково

Искаме оставката на Таня Захариева като председател на ОбС- Хасково, заради неефективно управление. Това заявиха след днешното заседание на Общинския  съвет съветниците от БСП. Искаме такова ръководство на съвета, което да е работещо и в услуга на гражданите, заяви Камен Тодоров.

Той добави, че започват консултации с всички представителни групи в ОбС,  така че да бъде сменен председателят. Не държим да е наш представител,  допълни Тодоров. 

Повод за недоволството на червените съветници е фактът, че в рамките на 10-на дни са проведени  2 заседания, първото от които извънредно. То бе свикано, за да се избере представител на Община Хасково в комисията на Областна здравна карта. Изборът стана със закъснение, припомниха от БСП. На днешното редовно заседание имаше 42 точки, една от които бе свързана с избор на представител в комисията за Аптечната карта. 

От думите на БСП стана ясно, че неравномерното  разпределение на работата е причина за неефективна работа на съветниците.  Част от тях не присъстват на  заседанията. Редно е този, които не участва редовно на сесиите, да не получават пълния размер на възнаграждението, каза Тодоров.

Няма да подам оставка, неоснователни са обвиненията в недобра организация на работата на ОбС, коментира Таня Захариева. Според правилника  и ЗМСМА, съветниците трябва се събират минимум 6 пъти за една година, каза тя. Имаше забавяне с избора за представител  в комисията за  Здравната карта. Около 20 000 лв. струва извънредно заседание, но въпросът, за който бе свикано е от обществено значение, каза още тя. Днес стана ясно, че на председателски съвет групите на ГЕРБ, ДПС И БЪЛГАРЕ са се отказали от възнагражденията си за проведеното извънредно заседание. 

Председателят на ОбС  се избира чрез тайно гласуване, а предложението се смята за прието, ако за него са гласували повече от половината присъстващи общински съветници.  В 41-членния Съвет на Хасково 16  съветници има ГЕРБ, ДПС -8, БСП- 6, ДБ-4, „Българе“ – 3 и „За Хасково – 3.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?