Следвайте ни

Броят скутерите в селата заради безопасността на децата 

viber icon

Засилено полицейско присъствие ще има в малките населени места, където много деца ще прекарат ваканцията си. Започват срещи на пътните полицаи с кметовете, за да се види кои семейства имат скутери и мотопеди, тъй като с тях най- често заради липсата на контрол стават инциденти с деца. Идеята е да се обърне внимание на близките, съобщи шефът на КАТ- Хасково Димо Чобанов. 

Мерките са част от кампанията „Ваканция, да пазим децата на пътя“.  На 22 юни в двора на хасковското ОУ „В.Левски“ ще има лекция по безопасност на движението. Целта е да се обърне внимание как да се движат с велосипеди безопасно, ще има и полезни съвети за кандидат-курсисти, допълни той. 

Много е важен личният пример на родителите. Ако те ползват коланите и устройствата „свободни ръце“ и децата ще го правят, каза още Чобанов. 

От началото на годината в Хасковска област са станали 15 произшествия с участвали деца, пострадалите малчугани са 29. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?