25

Броенето на бюлетините от вота в Хасково започна днес

Днес в административния съд започна повторно преброяване на бюлетините от всички  152 секции в община Хасково от вота за общински съветници. За половин ден бяха преброени бюлетините в едва 2 от секциите. Делото  за касиране на изборите е насрочено за 20 ноември и не е ясно дали дотогава процедурата ще приключи. 

Според мен дневно могат да бъдат преброени по около 5-6 секции. Вещи лица описват действителните, недействителните бюлетини, преференциите. Някои от кандидатските листи  са от по 41 души,   става бавно, коментира председателят на ОИК- Хасково Добромир Якимов. Според него във вече преброените отклонения не са открити и след приключване на процеса няма да има промяна в резултата. 

Процесът за оспорване на резултатите започна по жалби на 7 партии и коалиции, които искат непризнаване на резултатите от вота и отмяна на гласуването. Това са „Продължаваме Промяната – Демократична България“,  „Ние идваме“,  „БСП за България“,  „ВМРО-Българско национално движение“,  „България на регионите“,  „Възраждане“ и „Български гласъ”.

Целта на експертизата е да установи дали ще се промени квотата  за избор на общински съветник  и какво би било  разпределението на мандатите. Един мандат бе 699 гласа.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
той

той

15.11.2023 | 13:16

Много интересно, преброени са бюлетините само от 2 секции, остават още 150, но вече председателя на ОИК заяви , че промяна в резултата няма да има! Тоя надмина и Ванга? Щеше да е ужасно смешно ако не е тъжно.

Отговори
0 0
Калоян

Калоян

14.11.2023 | 15:20

Стига сте ни занимавали с тия бюлетини, кажете кога ще почнете да работите и блоковете да санирате

Отговори
2 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?