Следвайте ни

Браво! Ученици правят пейки за Ямача

viber icon

Нови пейки поставиха в парк Ямача в Хасково учениците от ПГДС “Цар Иван Асен II“ .  По идея на кмета Станислав Дечев,  учениците от 12 В клас, специалност „Мебелно производство“ изработиха скамейките. .

„Решихме, че 791 година от славната битка при Клокотница можем да я отбележим като  подарим на всички хора в Хасково нови места за отдих в един от най-красивите ни паркове“, коментира идеята си кметът Станислав Дечев.

Пейките са от необработено дърво, изработени са от учениците, дизайнът също е техен. Поставени са в една от най-оживените части на парк Ямача. „Само няколко часа след поставянето им стана ясно, че хората идващи тук на разходки, ги одобряват и харесват. Затова по тяхно настояване и със съгласието на учениците и техния директор Маргарита Топалова продължаваме съвместната си работа. Нови седем пейки от същия вид ще бъдат произведени от гимназистите и ще бъдат разположени по пътеките за разходка в гората на Ямача, така както искат хасковлии“, уточни кметът Станислав Дечев.

Той благодари на учителите и учениците от ПГДС “Цар Иван Асен II“ , че с уменията  и  активността си допринасят за по-добрата градска среда в Хасково.   

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?