Следвайте ни

Бракове без пари в Димитровград и Хасково за 14 февруари

viber icon

Желаещите да сключат граждански брак в Димитровград и Хасково на 14 февруари и тази година няма да заплащат такса, ​съобщиха от двете кметства.

"По време на брачната церемония в ритуалната зала на общината обаче ще се спазват всички противоепидемични мерки. Желаещите да си кажат "да" трябва да са в тесен кръг в ритуалната зала, където освен общинската служителка и новобрачната двойка, ще бъдат и техните кумовете", обясниха от местната администрация в Димитровград. Оттам припомниха, че инициативата ​е от 2015 година, когато кметът на Иво Димов инициира промени в общинската наредба.

"Желаещите да се врекат във вярност имат достатъчно време да организират документите си, ако искат 14 февруари да е денят, в който ще положат началото на своя съвместен съпружески живот", допълниха от общината.

Да сключат брак в Хасково на 14 февруари до днес бяха заявили 2 двойки, съобщиха от администрацията на кмета Станислав Дечев. Очаквало се се обаче желаещите да бъдат няколко пъти повече. Освен безплатна церемония по сключване на граждански брак, младоженците ще получат и специални подаръци от градоначалника.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?