Следвайте ни

Бойко Борисов: България кандидатства пак за еврозоната до края на април

Президентът излъга вчера, заклевам се във внуците си, каза в Хасково премиерът

viber icon

До края на април България отново ще кандидатства за еврозоната. Това съобщи днес в Хасково премиерът Бойко Борисов. "Виждате колко пари отпускат - милиарди. България е в прекрасно финансово и икономическо структуриране. Имаме да изпълним само едно условие, ще го направим незабавно и ще кандидатстваме отново. Тази криза ни показа, че тези, които са в чакалнята и в еврозоната ще получат много пари, а другите ще теглят кредити", коментира министър-председателят. "Ще съберем пари, за да прекараме кризата. Но след това ще са нужни много милиарди. Сега е важно да мине периодът на кризата", ​подчерта още премиерът.

Борисов дойде тук, за да посети местна фирма, която е започна да ​прави защитни облекла. ​Премиерът разгледа производствените помещения и сподели, че продукцията е качествена и той е дошъл да подкрепи бизнеса и работниците.

Тази продукция в момента спасява животи и е оценена в цяла Европа. Благодаря на ръководството на хасковската фирма, който произвежда едни от най-добрите маски. Не са съкратили хора осигурява им работа и заплати", коментира Борисов.

"Взехме решение, договорихме и поръчахме 30 000 PCR теста за коронавирус от Южна Корея. 1 000 000 теста сме поръчали на Европейската комисия, но физически ги няма в нито една държава, затова няма и как масово да тестваме на този етап. Възложил съм да вазстоновим института по микробиология, за да можем ние да си правим тези изследвания", ​обясни още ​премиерът.​

Той отказа да коментира изказвания на президента Румен Радев. "Нападат ни, ние се опитваме да се отбраняваме. Никога не сме казали и една дума, а той вчера излъга и аз се заклевам във внуците си", заяви Бойко Борисов за разговорите между него и държавния глава за ветото на закона за извънредното положение.

 

 

 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (2)

Василев

10.04.2020 | 14:16

Кой кого лъже,кой кого заблуждава ,кой фалира КТБ,,а сега точи и ББР ще ясно скоро.А,дано работещите в тази фабрика получат такова възнаграждение отговарящо на положения труд.

Отговори
3 1

До горе

10.04.2020 | 15:50

Г-н Василев правилно познахте за Гешев.

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?