Следвайте ни

Босненци, спипани със 100 кг хероин, остават в ареста

viber icon

Двама босненски граждани, заловени с над 100 кг хероин за 9 млн. лв., остават в ареста. И Апелативният съд в Пловдив, както хасковския окръжен, отказа да промени мерките им за неотклонение от „задържане под стража“ в по-леки.

Двамата бяха арестувани на 24 май м.г. на ГКПП „Капитан Андреево“ за пренасяне през границата на страната ни, с товарен автомобил, без надлежно разрешително на високорисково наркотично вещество в особено големи размери.  

Апелативните магистрати прецениха, че по делото има достатъчно доказателства, за да се потвърди извода, че направеното от Хасковския окръжен съд обосновано предположение, че двамата задържани са съпричастни към обвинението, което им е повдигнато. Те са чужди граждани, нямат адрес в България, а представените договори за наеми и стаи в хотели не могат да заменят постоянния адрес.  За това съдът счита, че при по-лека мярка за неотклонение, двамата обвиняеми могат да  извършат престъпление, да се укрият и да не бъдат открити за съдебния процес срещу тях. 

Съдебното заседание се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста в Свиленград, където се намираха обвиняемите и съдебната зала, в която бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?