Следвайте ни

Борку покори софийските галерии

viber iconПопулярният художник и карикатурист Борислав Данев-Борку покори софийските галерии с творчеството си. Освен в Хасково негови картини предизвикват интерес с оригиналността си и сред столичани.

В момента майсторът на четката работи по няколко творби наведнъж. Това обаче не е първият път, в който музата го кара да рисува не една, а две или повече картини заедно. Отново е наблегнал на народните мотиви. Той е вдъхнал живот на героите от българското село. Образите на дядо поп, който освещава софрата с прасето и празнува със своите съселяни, са поднесени с оригиналност. Кучето – пазител на дома, и магарето, което има особена символика за Борку, отново са намерили своето място в изкуството му.

Използвал е основно акрилни и темперни бои в творчеството си.

Напоследък рисува върху дървени плоскости. Те са от църквата в село Стамболово, която претърпяла ремонт и част от стария материал е използван ползотворно от него.

Само преди няколко месеца хасковският майстор на четката показа първата си импровизация от дъските в черквата. Неговата творба “Храм” впечатли любителите на изкуството. Тя бе инкрустирана с камъни. На нея сякаш оживяваше храм, доближаващ се по стил до тези в Санторини.

През лятото предстоят артпленери, на които Борку ще вземе участие.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?