Следвайте ни

Борисов: Програмата за саниране ще я говорим след К-19

viber icon

„Програмата за саниране на многофамилни жилищни сгради  ще я говорим когато вече има лекарство или ваксини за Ковид-19". Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпроса на кмета на Симеоновград Мирена Рангелова, ще продължи ли програмата.

Днес Борисов бе на тайна от медиите визита край хасковското с. Манастир, за да инспектира интерконекторната газова връзка с Гърция. Той пусна кадри от посещениято и срещата си  кметове от областта в профила си във Фейсбук.

На видеото се вижда как той кара джипа си, в който е министърът на енергетиката Теменужка Петкова и двамата разговарят. От разговора става ясно, че страната ни се опитва да навакса забавянето на  проекта заради пандемията от коронавирус".  Проектът е  стойност 240 млн. евро, като финансирането идва частично от бюджета, а друга част е по европейски програми.

„Нямахме шанс като млади да имаме диверсификация, вечно зависехме от това дали Русия ще ни врътне кранчето. Оттук идва независимостта. Така България изгражда своята газопреносна магистрала - изток-запад-север-юг, освен че намалихме цената на газа с 50%", казва Борисов.

На срещата в Борисов се виждат още кметовете на Хасково Станислав Дечев, на Свиленград Анастас Карчев, на Любимец Анастас Анастасов.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (2)

Гърнето

Гърнето

30.07.2020 | 22:29

Крадецът от Банкя не смее вече да се появи в някой град, насрал е гащичките.

Отговори
0 0
Luuud

Luuud

30.07.2020 | 14:34

Съд за Борисов и всички мутри

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?