Следвайте ни

Борисов от Мандра: Не съм давал съгласие за акциите на "Левски"

viber icon

Никой не ме е питал искам ли акциите на „Левски“, не съм давал съгласие. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който инспектира днес  строящия се газопровод край хасковското село Мандра.

Макар и трудно, заради пандемията, строителството на газопровода продължава. Бавно върви, тъй като се изгражда от чужди работници. 

Борисов съобщи още, че детските градини може да отворят скоро. Днес дойде и добра новина за Хасково. Стана ясно, че и последните проби на водата са добри и  ще падне забраната  за ползването й за пиене и готвене. Заради уран, водата от мрежата е забранена на ползване на битови нужди вече трета година. 

В инспекцията участваха министърът на енергетиката Теменужка Петкова, кметът на Хасково Станислав Дечев, областният управител д-р Стефка Здравкова, областният координатор на ГЕРБ Хасково Делян Добрев, представители на гръцката страна и изпълнители на проекта.
Изграждането на междусистемната газова връзка Гърция–България е от изключително значение за страната ни и за региона на Югоизточна Европа. Като част от развитието на Южния газов коридор, чрез IGB България и съседните ѝ страни ще имат достъп до алтернативни доставки от Каспийския регион, както и от съществуващи или бъдещи терминали за втечнен природен газ. Интерконекторът ще осигури възможност за свързване с други планирани газови проекти като терминала за втечнен газ при Александруполис, както и втечнен газ от Израел, Египет и други.

Коментари (1)

Василев

16.05.2020 | 13:52

Да,водата с нова цена- над 3.50лв.за кубик.И сега си плащаме по 3лв. като попове въпреки ,че не става за нищо.Стига сте ни заблуждавали- с тази стара водопреносна мрежа е все едно да идеш на баня и да си облечеш старите дрехи.

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?