Следвайте ни

Болници разчитат на дарители в борбата с covid-19

viber icon

Дарители помагат и на болницата Харманли да се подготви за предизвикателството Coviv-19. За 6 дни по обявената дарителска  сметка са събрани 4 500 лв. от фирми и частни лица, съобщиха от общината. Парите са за закупуване на генератор и UPS устройства, необходими за апаратите за командно дишане. 

Те вече са доставени и монтирани. Тази техника е жизнено важна, за да бъде съхранен човешкият живот, поддържан временно чрез апаратите. Дори  минута спиране на тока, означава фатален край за пациента, съобщиха от абщината.

Болницата в града е една от 6-те,  в които ще се лекуват болни от коронавирус. Вече са подготвени стаи, за които също е помогнал местният бизнес. 

От общинския щаб благодарят на даретиелти и се надяват и други да помогнат в трудния момент, на  обявената банкова сметка. 

Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев вчера бяха определи болниците,    които ще поемат болни.  

45 легла за пациенти  с коронавирус в неусложнено състояние ще има в МБАЛ- Харманли. Останалите заведения са „Св. Екатерина“ в Димитровград с 25 легла,  МБАЛ – Свиленград с 32 легла, МБАЛ – Хасково- 56 легла плюс 22,  СБАЛПФЗ „Хасково“, Пневмология и фтизиатрия – 38 легла.

За интензивно лечение на пациенти с коронавирус в тежко състояние с общо 38 легла са във вече изброените болници плюс хасковската „Хигия“ .

Преди дни хасковската и димитровградската болница също обявиха сметки за дарения. МБАЛ -Хасково вече е получила 16 000 лв. от дарители. Очакват се и два респираторни апарата, парите за единия са от Григор Димитров.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?