Следвайте ни

Болни от грип напълниха поликлиниките

viber icon

Опашки се вият пред кабинетите на джипитата. Във всички поликлиниките е така, болни от грип са както деца, така и възрастни, коментираха лични лекари.

След като са се мъчили да се справят сами през почивните дни, днес болни се натрупаха пред кабинетите.

Разболява ни щам, много близък до така наречения свински грип, известен още като „Калифорния”. Оплакванията са почти едни и същи при всички. Много висока температура, която продължава 2-3 дни, силна отпадналост. Щом температурата бъде овладяна започва непрекъсната кашлица, коментираха лекари. Вече не липсват и усложнения след грипа, най- често ангини и бронхопневмонии. В никакъв случай  болните да не се самолекуват и да не си изписват антибиотици сами, предупреждават лекарите.

Заболеваемостта в страната е висока, като най- много са болните в областите Стара Загора, Бургас и Ямбол, където те са над 150 на 10 000, показват данните на МЗ от края на миналата седмица. За Хасково те бяха 96 на 10 000 души. Днес, първият работен ден след уикенда, ще има  по- актуална картина, но очакванията са за повече.   

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?