112

Блудствалият с деца в Димитровград е осъден за убийство още 16-годишен

За убийство още като непълнолетен е осъждан задържаният под стража днес от Окръжния съд в  Хасково за блудство с 2 деца Валентин Шарланов, припомниха пред „Марица“ дългогодишни криминалисти.

Както по-рано днес писахме, Шарланов бе оставен за постоянно в следствения арест след гнусни гаври с момиченца на 5 и на 7 г.   часове преди Бъдни вечер в края на миналата година.

Първото тежко престъпление на Валентин е от 10 септември  2005 г.  Едва 16-годишен по онова време той бе арестуван и осъден, след като преби до смърт 59-годишната клошарка Василка Велева, известна още и като Златка Зъбчето.  Тогава той я смлял от бой на 2 пъти в парка между бившето общежитие и покрития пазар в димитровградския квартал "Толбухин". Непълнолетният по онова време Шарланов удрял страдащата от психично разстройство Василка на отиване и на връщане от дискотека. Жената издъхна в болницата.

За убийството димитровградчанинът бе наказан с 4 г. затвор. Освен това, той излежа и още 3 месеца заради нарушен изпитателен срок за условно наказание, наложено му за кражба. "Заради това, че е непълнолетен Валентин бе осъден по чл. 115 от НК за умишлено убийство при условията на чл. 63, ал.2, в които е записано, че за ненавършилите пълнолетие лишаването от свобода за повече от 10 г. се заменя със затвор до 5 г.", припомниха юристи пред "Марица".

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Батко

Батко

25.01.2024 | 09:50

А едно време куршум в тила и няма повече да прави така. Ама нормално, живеем в разпад!

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?