25

Блокирала машина унищожи вота в СИК 10 в Харманли. ЦИК: Важат разписките

Блокирала машина в Харнални създаде казус. Проблемът с възникна в секция 10, а повиканият техник установил, че паметта не може да бъде спасена. Така разписките в кутията след упражнения вот не могат да бъдат засечени с данните от машината, обясни Десислава Филипова от РИК- Хасково.

Първоначално от РИК обявиха, че додадените глаосве до 11 ч., когато възникна повредата, няма да се зачетат. Оказа се обаче, че това не е единствен случай в изборния  ден. Според указанията, дадени от ЦИК, ще се зачитат разписките, вотът не е унищожен, допълни Филипова.

Във въпросната секция има две машини, гласуването продължи. В СИК 18 в Димитровград преминаха на гласуване с хартиени бюлените заради повредила се машина.

В СИК 99 в Хасково избирател снимал разписката от машината, но бил забелязан от членове на комисията и вотът му няма да бъде зачетен, каза още Филипова.       


5 са жалбите  и сигналите, постъпили до 14.30 ч. в РИК- Хасково. 4 от тях са незначителни. Един сигнал е препратен до полицейското управление в Димитровград. Той касае недобра организация. Каминетът на кметският наместник в кв. "Мариино" е близо до СИК. Избиратели са подали сигнали, че били преброявани, а вотът им проследяван. След проверка на РИК, кметският наместник  напуснала помещението. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?