25
Следвайте ни

Близо тон храни, дрехи и цигари конфискуваха на „Капитан Андреево“ 

viber icon

Забранени за внос  750 кг месо, 140 кг хранителни и 70 кг млечни продукти, са конфискувани от превозни средства по време на специализирана полицейска операция по линия на противодействие на стоковата контрабанда и акцизни стоки ГКПП „Капитан Андреево“ вчера. Това съобщи МВР и така официално обяви операцията, която блокира автобуси  на пункта, което пък предизвика дипломатическа реакция от страна  на Турция. 

По време на операцията са съставени 7 акта от митническите служители, 12 разписки за задържани стоки по Закона за марките и географските означения и 32 разписки за иззети други стоки. Съвместните действие участваха полицаи, митничари, служители на НАП и на „Автомобилна администрация“.  Проверени са 37 автобуса, 6 тежкотоварни автомобила с ремаркета и полуремаркета, 40 леки коли, както и преминаващи пеша пътници.  От 13 автобуса са иззети общо 3870 артикула, обозначени с лого и надпис на защитени търговски марки, без разрешение на правопритежателя. Стоките – текстилни изделия, парфюми, обувки и чанти, са иззети с разписки. В багажа на пътниците са намерени и 16 800 къса безакцизни цигари и 8 кг тютюн за наргиле. Голямо количество недекларирани безакцизни цигари са намерени при проверка на влекач с турска регистрация. Иззети са недекларирани 929 200 къса цигари, 29 200 къса пурети и 18 000 къса пури без бандерол. Служителите на РД “Автомобилна администрация“ са съставили 2 акта.  

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?