25
Следвайте ни

Близо 2 млн. лв. от общински имоти влизат в бюджета на Хасково 

viber icon

Близо 2 млн. са очакваните приходи от разпореждане и управление на общинска собственост в Хасково. Това става ясно от програмата за 2022 г., която предстои да бъде разгледана от Общинския съвет. 

Най- големи са приходите по договори за ползване на общинска собственост, които ще са общо 815 000 лв. Това са постъпления от наеми на земи и различни обекти. Планираните приходи от продажба на общинско имущество чрез търг са 719 978 лв. Очаква се от учредено право на строеж в бюджета да влязат 79 146 лв., сред обектите са гаражи по ул. „Акация“ и кв. „Орфей“.

От парковете в града постъпленията ще са 27 288 лв. Месечните суми  на наемателите, които имат задължението да поддържат зелените площи, не са големи – между 152 и 550 лв. в зависимост от мястото и квадратурата на терените.  В отделни паркове сегашните стопани не са осигурили добра поддръжка, става ясно от направените проверки. 

От жилищни имоти, собственост на общината, в бюджета влизат 251 425 лв., а от концесии 89 920 лв., става ясно още от програмата.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?