112

Близо 2.7 млн. лв. върна НАП-Хасково за надвнесени данъци

Близо 2.7 млн. лв. надвнесени данъци върна Националната агенция за приходите (НАП) в Хасково. Парите са възстановени на родители на непълнолетни деца в рамките на тазгодишната данъчна кампания по деклариране на доходите, изплатени на физически лица. Това съобщиха от офиса на данъчната администрация. 

„От облекчения за деца с подаване на годишна данъчна декларация в региона са се възползвали 5505 човека. Най-много средства – близо 1,8 млн. лв., са влезли обратно в семейните бюджети през март, когато кампанията по обявяване на доходите достигна своя връх, благодарение на електронната услуга „предварително попълнена данъчна декларация“, коментираха от НАП. 

От поисканите от приходната Агенция в Хасково суми 92 процента са възстановени до 3 дни след подаване на декларациите, а останалите средства – до 1 месец от постъпване на документите след извършване на проверка. 

В рамките на „Данъчна кампания 2022“ НАП е възстановила в област Хасково над 3,2 млн. лв. за различни данъчни облекчения, допълват от офиса на агенцията. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?