Следвайте ни

Близо 2/3 от децата са извънбрачни

Все повече са двойките в областта, които не сключват брак, за да отглеждат децата си в традиционно семейство. Близо 2/3 от новоредените са извъбрачни, показва демографските данни на статистиката.

През м.г. в Областта от живоредените 1819 деца, 1210 са родени в извънбрачни връзки.

Жената от Хасковска област ражда първото си дете средно на 25.8 години, а второто на почти 30. В национален мащаб първото раждане на българката  е на 27.2 г., а второто на 28.8 г.

Запазва се тенденцията момчетата да по-малко от момичетата. Родените деца от мъжки пол в Областта са 912, а от женски 924.

Сключените бракове са 769. От тях 658 са първи 205 втори, като дамите минали повторно под венчило са повече от мъжете. 10 са се бракували за трети път, като мъжете са повече- 6. 7 господа са се престрашили и са сключили четвъри брак даже.

 

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори?