Следвайте ни

Близките на трансплантирания Христо: Поклон, добри хора!

viber icon

Семейството на Христо Трендафилов, хасковлията, за чиято трансплантация в чужбина много хора помогнаха,  изказва искрената си благодарност към дарителите. 

Без приятелите и анонимните дарители трансплантацията на Христо нямаше да е възможна. Благодарим на всички, които извървяха с нас този тежък път. 

Вие дарихте един нов живот на Христо! Обявяваме кампанията за успешна, написа благодарното семейство във Фейсбук. Именно в социалната мрежа се случи чудото за хасковската фамилия.  

Много хора, познати и непознати, дариха средства  и така стана възможна операцията на Христо, който заради заболяване бе подложен на животоподдържаща хемодиализа, която увреждаше организма му. 

Трансплантацията на бъбрек бе направена успешно в турска клиница. Христо е добре и се възстановява. Всеки месец пътува до Турция на изследвания и контролни прегледи.  В София също се следи възстановяването му, а резултатите са много добри. 

Много са нуждаещите се хора, за такива над 18 г. трудно се събират пари, но за нас чудото се случи, въпреки пандемията. Затова благодарим от сърце, казаха близките на Христо. 

Съпричастността на много хора помогна на Христо да живее и така да бъде до съпругата и дъщеря и. Момиченцето също води битка със здравословен проблем. 

Историята на Христо е пореден пример, че когато обществото ни се обедини, може много. Хасковлии сега помагат на майката на две деца Деляна и малката Йоана, които се борят с тежки заболявания. Вярваме, че ще успеем заедно да ги спасим! 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?